ONZE VRIENDSCHAP DAT BEN IK
van en door Cesar Moerman en Toine Rongen


Het herkenbare faillissement van een oude vriendschap

Een marketeer die staat te popelen om in de voetsporen van Benito Mussolini te treden en een dichter die soms geen woorden meer heeft. Toine en Cesar waren ooit de beste vrienden maar na 34 jaar zijn ze volledig uit elkaar gegroeid. Maar dan ook VOLLEDIG. Met alle gevolgen van dien. Dat is vaak grappig, soms gênant en ook wel een beetje gek.

 

ONZE VRIENDSCHAP DAT BEN IK is een cabareteske voorstelling, over het herkenbare faillissement van een oude vriendschap. Ontnuchterend, maar vooral ook komisch, hilarisch en intelligent.

Cesar heeft een nieuwe dichtbundel gepubliceerd en is gegrepen door de kracht van de taal. Poëzie is voor hem het antwoord op alle vragen in het leven. Dichter zijn is voor hem het mooiste wat er is. Toine zit in een andere levensfase. Hij is een complotdenker en spiegelt zich aan wereldleiders als Trump en Erdogan. Zijn held is Mussolini. Droomt hardop van een eigen dictatorschap en heeft een drastische visie op de dagelijkse actualiteit. Uiteindelijk is het onontkoombaar dat dit ontspoort. Tussen de knallende dialogen en idiote situaties door is er de verpletterende schoonheid van de poëzie, die hoop en humor brengt.


Regisseur: Henk Hendrikx

Teksten: Toine Rongen en Cesar Moerman

Productie: Impact Entertainment

Licht: Koen Janssen

Techniek: Ruud van Leest 

Fotografie: Carola Kayen-Mouthaan

Kleding: Lolbroeken en Grapjassen


 

 

 

009700